Verhuizen naar Dronten: Een huis kopen, of toch maar niet?

Verhuizen naar Dronten 0 Comments

Verhuizen naar Dronten: Een huis kopen, of toch maar niet?

Ben je op zoek naar een leuke, nieuwe woning in Dronten? Heb je al een huis en wil je graag verhuizen naar een andere buurt of is je huidige woning te klein geworden? Of ben je een starter en wordt het je eerste koophuis? Waar vind je alle juiste items voor een verhuizing? Doe je dat bij Verhuisdozenstore.nl of ga je naar een rommelmarkt? Maar ook op hoger niveau zijn er belangrijke vragen. Als je op jacht gaat naar een nieuwe koopwoning, is het raadzaam je op het een en ander goed voor te bereiden. Is het bijvoorbeeld wel zo verstandig om in deze tijd een huis te kopen?

Kopen of huren

Ben je er nog niet helemaal uit of je beter kunt kopen of huren? Weeg dan de voor- en nadelen van huren en kopen tegen elkaar af. Het voordeel van een woning kopen, is op de lange termijn het financiƫle plaatje. Op den duur wordt het huis helemaal van jou als het is afbetaald. Op dit moment is er ook het nog voordeel van de regeling van de hypotheekrenteaftrek. Een eigen woning geeft je de vrijheid ermee te doen wat je wilt, als je bijvoorbeeld de badkamer of keuken wilt verbouwen of een muurtje wilt wegbreken. Je hebt een enorme keuze uit diverse woningen die te koop staan. De hoge kosten van een hypotheek behoren tot een van de nadelen van het kopen van een huis. De kosten voor het onderhoud van de woning komen ook voor jouw rekening. Als je wilt verhuizen, zul je eerst je eigen woning weer moeten zien te verkopen. Een huurhuis wordt nooit jouw eigendom. Voor rigoureuze aanpassingen moet je de huurbaas altijd eerst om toestemming vragen. De huurprijzen blijven stijgen. Is er echter iets stuk, bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud, dan draait de verhuurder op voor de kosten. Als je wilt verhuizen, zeg je de huur bijtijds op en staat het je vrij om te gaan.

verhuizen-naar-dronten-3

Stijging woningprijzen

De prijzen van koophuizen stijgen weer en dat zal volgens economen nog wel even zo blijven. Je kunt het niet honderd procent voorspellen, maar je kunt wel inschatten of je langere tijd van plan bent in een bepaald huis te wonen. Ben je op zoek naar een vaste stek voor tientallen jaren, dan zijn de stijgende of dalende huizenprijzen in principe niet zo heel erg belangrijk. Veel belangrijker is de vraag of je de woonlasten in de toekomst ook kunt blijven betalen. Je hebt dan in ieder geval een dak boven je hoofd, ongeacht of de huizenprijzen nu blijven stijgen of toch gaan dalen. Ben je echter niet zeker van (de hoogte van) je inkomsten om welke reden ook, dan is het waarschijnlijk geen goed moment om een huis te kopen. Mocht je het huis bijvoorbeeld gedwongen moeten verkopen, dan blijf je met een restschuld zitten als het huis met verlies wordt verkocht.