Is je badkamer aan vernieuwing toe? Wanneer je jouw badkamer gaat inrichten, kun je kiezen voor een standaard inrichting of voor maatwerk. In ieder geval zul je na moeten gaan denken over welk toilet je mooi vindt, wat voor soort douche je fijn vindt en of er ruimte is voor een bad en een badkamermeubel. En vergeet de badkamerradiator niet. Er is enorm veel keus dus het is goed om hier op tijd mee te beginnen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, vertellen we je in dit artikel alles over een badkamerradiator en de verschillende soorten douches.

Hoe kies je een badkamerradiator?

Allereerst is het goed om te weten dat je voor de badkamer een speciale badkamerradiator nodig hebt. Deze zijn geschikt voor de badkamer omdat ze behandeld zijn tegen roesten. Een gewone radiator is niet geschikt omdat deze kan gaan lekken en roesten.

Koop ook altijd een badkamerradiator met voldoende capaciteit. Hoe groot de radiator voor jouw badkamer precies moet zijn, is eenvoudig uit te rekenen. Het heeft niet alleen te maken met de grootte van de ruimte, maar ook met de isolatie van de woning. Een badkamerspecialist kan je hierbij helpen. Ook is het goed om te kijken hoe je de radiator moet aansluiten. Het kan zijn dat je een elektrische radiator nodig hebt. Maar misschien kun je hem ook aansluiten op de centrale verwarming. 

Tot slot zul je moeten nadenken over welk soort radiator je mooi vindt. Ga je voor een horizontale of een verticale radiator? Een handdoekradiator of een designradiator? Ga je voor een klassieke, neutrale witte look? Of kies je toch voor een moderne en strakke zwarte of grijze radiator? Afhankelijk van de ruimte en jouw smaak kies je de badkamerradiator die bij jou past!

Welke soorten douches zijn er?

Een goede en fijne douche is misschien nog wel het meest belangrijk voor jouw nieuwe badkamer. Ook hier is enorm veel keus in. Er zijn niet alleen douchecabines, maar ook inloopdouches. Een douchecabine neemt relatief de minste ruimte in beslag. Het voordeel is dat je deze vaak op meerdere plekken in je badkamer kunt plaatsen. Wil je het echte wellness gevoel creëren bij jou thuis? Kies dan voor een inloopdouche. Zowel douchecabines als inloopdouches zijn in verschillende maten verkrijgbaar. 

Badkamerradiator of douche kopen

Voor iedereen en voor elke situatie is er een mooie badkamerradiator en douche te vinden. Je bestelt deze eenvoudig via een online sanitairwinkel. Heb je advies nodig van een badkameradviseur? Breng dan eens een bezoek aan een showroom. Hier kun je alle soorten radiatoren en douches zelf bekijken.